Nieuws uit Peer

Peer
Peer

Nieuws uit Peer

Bewoner ontsnapt uit brandend appartement

15/06/18 02:57 - In het Peerse centrum brandde woensdag even na middernacht een gelijkvloers appartement uit aan de Nieuwstraat. Toen de brandweer arriveerde was het al een uitslaande brand. De bewoner was een half uur eerder gaan slapen toen hij wakker werd door de hevige rookontwikkeling. “Hij heeft geluk gehad dat hij de bovenverdieping heeft kunnen verlaten voordat de trap was weggebrand”, klinkt het bij de brandweer. “Omdat hij heel wat rook heeft geïnhaleerd, werd hij naar het ziekenhuis gebracht.” De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar het aanpalende appartement, dat wel wat rookschade opliep. Het getroffen appartement is volledig vernield en de man zocht gisteren naar een ander onderkomen. De oorzaak wordt nog verder bekeken.

VIDEO. Appartement in Peer verwoest na uitslaande brand

14/06/18 09:29 - In het centrum van Peer brandde even na middernacht donderdag een appartement uit aan de Nieuwstraat.  De bewoner die net was gaan slapen, werd tijdig wakker door de brandgeur. Hij kon veilig naar buiten vluchten, maar ademde heel wat rook in en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Al snel was er sprake van een uitslaande brand. De brandweer kon tijdens het blussen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een aanpalend appartement.

Inbraak

13/06/18 17:45 - In de Panhovenstraat in Peer is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een voertuig. Het is niet duidelijk of er iets werd gestolen.

Beschermde hoeve wordt kinderopvang

12/06/18 03:00 - Midden op de nieuwe scholencampus in Peer staat nog een vervallen hoeve. Het gaat om een beschermd monument. De stad wil het gebouw restaureren en uitbreiden om er de kinderopvang in te huisvesten. De gemeenteraad buigt zich woensdagavond over de lastenvoorwaarden en gunningswijze.

Bestuurder gewond na klap tegen elektriciteitspaal

11/06/18 07:58 - Zondagnacht raakte iets na middernacht een wagen van de baan in Peer in de Laarderweg. Het voertuig raakte hierbij een elektriciteitspaal die omviel. De bestuurder werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Infrax kwam met een ploeg ter plaatse voor de nodige herstellingen.

Acht activisten opgepakt na ‘weghalen’ kernwapens uit Kleine-Brogel

10/06/18 11:11 - Acht militanten van de campagne “Nuke free zone” zijn zondag opgepakt nadat ze de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel binnengedrongen waren. Ze hebben er symbolisch Amerikaanse kernwapens “die er al meer dan 60 jaar illegaal liggen” ‘weggehaald’.

Bakker ziet zijn omzet kelderen door herinrichting van dorpskern

07/06/18 02:57 - Bakker Patrick Janssen (49) zag zijn omzet kelderen door wegenwerken in Linde. In tegenstelling tot ander zaken krijgt hij geen compensatie. De stad zegt dat ze regels moet volgen.

Kraanwagen rijdt achter op personenauto in Peer

06/06/18 18:39 - In Peer reed een kraanwagen achter op een personenauto die stilstond om af te slaan. De kleine wagen schoof door de klap op het andere rijvak en raakte daar een wagen uit de andere richting. De twee bestuurders van de wagens werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Hevige brand legt woonhuis met schrijnwerkerij volledig in de as

06/06/18 02:57 - Een hevige brand heeft gisternamiddag een schrijnwerkerij met aangebouwd woonhuis compleet vernield in het Peerse Klein-Brogel. Het vuur moet rond 16.30 uur zijn ontstaan in de werkplaats.

VIDEO. Uitslaande brand verwoest woning in Peer

05/06/18 20:09 - In Kleine Brogel bij Peer heeft een uitslaande brand een woning volledig in de as gelegd.

Zelf nieuws uit Peer?
Deel ervaringen over PeerPeer

„ Alles over Peer op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken